Blod Svett Och Krita

3 sep. 2011

Riugrexer

För ett år senare föreslog jag för Matilda möjligheten att fråga David Macia om hon kunde komma på besök och träna hos honom några veckor. David har tränar några av de bästa spanska klättrarna, inklusive Ramonet. För mig har han varit en stor inspiration genom sitt arbete, sitt nyktra sätt att se på klättring och en kombination av träning inne och ute som både känns logisk och, vad som är viktigast, ger resultat. Det blir nog 4 lärorika dagar för mig och 4 svettiga veckor för Matilda.

Nu är vi i lilla byn El Bruc med min vän Pär Lindholm (från Ume) och väntar på att få träffa David imorgon. Vi driver tiden med klättring på ett, för mig, nytt ställe. Matilda onsightade en 7c+ på uppvärmningen och sedan fanns det inga svårare leder att göra. Jag försökte lå henne genom att onsighta 2st leder (förvisso lättare). Inte ens med fusk kan gamla gubbar slå ungdomen. Vad ska det bli av oss!

Lluis, en av Pärs kompisar som guidade oss idag, på en okänt 7b+. Anmarschen hit tar ca 30 sekunder. Har man otur pendlar man in i trafiken när man rensar leden :-O

Inga kommentarer: