Blod Svett Och Krita

15 maj 2015

Semifinalerna är klara

Finalisterna i damkategorin. Bild http://www.ifsc-climbing.org/

Semifinalerna I EM i bouldering i Innsbruck blev rätt spännande. En och annan som brukar ta sig till finalerna i dessa sammanhang gick inte vidare. Exempelvis Minna Marcovic, Melissa Le Neve, Dimitri Sharafudtinov och Rustam Gelmanov hamnade utanför. Bland tjejerna var Juliane Wurm och Anna Sthör klart stabilast. I killsemin var det så tight att Ondra som  fick svettas rejält för nå en finalplats hamnade i andraplats. Ingen gjorde mer än 2 toppar men Jakob Schubert var klart starkast och klättrade mycket elegant.

Edit: Efter påpekande från Jonas Wiklund bör man anmärka att Minna Markovic faktiskt är i final då hon hade samma resultat som Fanny Gibert och ligger alltså i delad sjätteplats. Tack Jonas!

Finalisterna i Herrkategorin. Bild http://www.ifsc-climbing.org/


Problemen var tuffa men mycket intressanta där styrka och dynamism behövdes till lika delar. Intressant är att de nu klassiska flerstegsdynon och parkourliknande moves som praktiskt taget hela tävlingseliten verkar ha tränat under vintern inte verkar ha varit på ledbyggarnas att-göra lista. I min åsikt en mycket bra tävling och roligt att det blev mer klättring än cirkuskonster. Inte för att det är en dålig utveckling men samtidigt är det kul att ingen stil tar över helt.

Råkade du felprioritera igår kan du åtgärda ditt misstag i efterskott genom att titta på videon med hela semifinalen här nere.Iväll kl 19:30 är det dags för final. Klicka här för en garanterat spännande livesändning.

Venga!

Inga kommentarer: