Blod Svett Och Krita

17 maj 2015

Wurm och Hojer Europamästare

Finalresultatet för herrklassen

Gårdagens EM final hade allt man kunde hoppats på. Kl 19:30 var det dags för finalisterna att ta sig an de fyra sista problemen för tävlingen. När första halvtimman var avverkad var det nog lite svettigt bland ledbyggarna. Ingen såg ut att vara i närheten av att kunna knäcka mittensekvensen första problemet  för båda kategorierna och publiken såg ut att börja gå i tristessmodus.

Spektaklet började när Ondra och Stöhrs klev på tävlingscenen. Efter några försök (2 för Adam och 3 för Anna) lyckades de ta sig upptill toppen och visade att problemen inte alls var för svåra för tävlingsdeltagarna, det fanns helt enkelt en klasskillnad dem emellan. Ondra skulle bli den enda att göra första problemet men Juliane Wurm lämnade ett mycket tydligt besked genom att flasha problemet som alla svettas så mycket på. 

Under resten av tävlingen blev det klart att det handlade om en kamp mellan Ondra och Hojer, även om Schubert såg utt att kunna slå en kil mellan dem. På tjejsidan var det också en tvekamp mellan Stöhr och Wurm men för varje problem som gick såg man att Juliane växasi i rollen som favorittippad. 

Sista tjejproblemet blev tyvärr alldeles för svår för samtliga finalister och gav ingen chans för vidare spänning i tävlingens slutskede. Det var enda riktiga missen från ledbyggarteamet. Till slut var det mer än klart varför Juliane Wurm är världsmästarinna och hon plockade på sig ytterligare en tung titel. 

Finalresultatet för damklassen
Bland killarna var det flera faktorer som avgjorde. Problemen såg verkligen svåra ut och gav alla en match, men det skedde genom att sätta olika förmågor på prov. Ett exempel var tredje problemet som bestod av ideligen slopade pinchar och lister i en simmetrisk sekvens, som bara italienaren Stefan Scarperi knep. Även om Hojer visade tecken på enorm styrka tror jag att Ondras nerver tog ifrån honom en förstaplats. I slutändan var det klart att Hojer hade gjort en starkare och stabilare insats och gjorde  toppen på podiet till en heltysk historia. Jag tror inte att många var förvånade. Det blev alltså en mycket spännande tävling, med riktigt bra problem och mycket starka deltagare. Säsongen är igång och om två veckor har vi alla anledning att bänka oss framför skärmen, för då är det dags för första världscupstävling i Toronto, Kanada och ingen av de bästa lär saknas där. 

 För mig blir det extra spännande då jag har tränat under hela hösten och vintern en deltagare från kanadensiska teamet. Men det är en annan historia.

Här är video från finalen. Enjoy!

 

Inga kommentarer: