Blod Svett Och Krita

25 sep. 2016

Barnproblem i Håkmark

Igår åkte vi ut med våra barn till Håkmark (Umeå). I packningen hade vi en låda med stålborstar och en kamera. Det har funnits länge tankar på att göra barncirklar i Umeås boulderklippor och igår kändes som en bra dag att börja med den uppgiften. Borsta tar tid, speciellt om barnen är med, så efter ca 2-3 timmar hade vi borstat 3 stenar och ur det arbetet kom 4 st problem som våra barn (4 och 7 år) klättrade. Av bara farten borstade vi även ett problem som kanske lämpar sig bättre för konventionell bouldering (större barn och vuxna).

De linjerna som blev klättrade är "Döskalleräven", "Köttätaren", "Trippeldinosaurie" Bröderna Lejonhjärta" och vuxenproblemet  "Parentes 5A". Någon av dem kan nog vara en trevlig intro till klättring för helt nya äldre barn och vuxna. Kom ihåg att tala om för nya klättrare om behovet att vara försäkrad genom medlemskap i någon av de många SKF-anslutna klubbarna som finns, och berätta gärna accessfrågor för nya klättrare så vi alla får fortsätta klättra länge.


Köttätare
Vi graderade inte problemen som barnen klättrade och så får det gärna förbli. Det finns en ambition att sakteligen hinna borsta betydligt fler stenar och kanske samla ihop bilder och topos/bilder till en barnförare. Det vore riktigt kul om fler ville borsta, klättra och ge namn till nya barnproblem i Umeås skogar. Rapportera gärna!

De stenarna vi borstade igår ligger i direkt anslutning till stenen där Omertá ligger (introstenarna) och befinner sig längs med stigen så de är lätta att hitta. Potentialen för den här tipen av problem i Håkmark är rätt stor. Låt gärna barnen peka ut stenar, de har bra koll på vad som är kul :-)

jag lägger väl ut en fråga om nästa gång vi kastar os ut med borstar och kamera. Vi ses!

Trippeldinosaurie till vänster & Bröderna Lejonhjärta till höger

Parentes 5A till vänster och Omertá 6A till höger
EDIT: Lyckades tydligen slarva bort en bild. Här är Döskalleräven...

Döskalleräven

Inga kommentarer: